Samen sterk: een gesprek met Rob de Geest en Caroline Leget van de PvdA

Door Rob de Geest op 6 maart 2022

De lijst van de PvdA in Deventer bij de gemeenteraadsverkiezingen wordt aangevoerd door Rob de Geest (44) als lijsttrekker en wethouder en Caroline Leget (57) als raadslid en vice-fractievoorzitter. Twee actieve PvdA’ers die staan voor een sterk en sociaal Deventer. In een kort gesprek leren we ze beter kennen:

Rob en Caroline, jullie hebben vier bewogen jaren achter de rug. Op welk resultaat zijn jullie het meest trots?
Rob: Als ik moet kiezen, allereerst het nieuwe beleid om mensen in schulden en minima te ondersteunen. We helpen straks beter, sneller en er is meer geld uitgetrokken. Maar ook de woningen die we gebouwd hebben en de vele bouwplannen die nu in voorbereiding zijn.
Caroline: 
ik denk dan aan ons nieuwe beleid om belangrijke buurtvoorzieningen overeind te houden voor inwoners. 

Als jullie terugkijken op deze vier jaar, wat had er dan volgens jullie beter gemoeten?
Caroline: 
Er is een kloof tussen politiek en inwoners. Terwijl wij ook in diezelfde wijken wonen. Dat wil ik zo graag overbruggen, door er te zijn voor mensen die tegen problemen aanlopen. 

Rob, jij debuteerde in 2019 als wethouder en zo te zien smaakt dat naar meer. Hoe was deze periode als wethouder voor jou?
Rob: Ik heb veel mooie dingen in gang mogen zetten maar ben nog niet klaar. De coronatijd maakte het zwaar maar ik kijk uit naar jaren waarin we voor meer betaalbare woningen zorgen en mensen, die nu niet financieel kunnen rondkomen, nog beter kunnen helpen.

Wat is na 16 maart het eerste dat jullie gaan aanpakken?
Rob: 
Wonen is een recht. Teveel mensen kunnen nu geen betaalbare woningen vinden. Dus gaan we door met flink bijbouwen. En ik wil zo graag dat we gezonder worden, omdat dat bijdraagt aan zoveel extra kwaliteit in de levens van veel mensen. Deventenaren worden wat mij betreft de gezondste inwoners van Nederland. 

Welke oproep zouden jullie willen doen aan de Deventenaar?
Caroline: Ga stemmen op 14-15-16 maart en stem op de Partij van de Arbeid. Voor een sterk en sociaal Deventer!

Rob de Geest

Rob de Geest

Klik hier voor gemeentelijke informatie (incl. portefeuille) over Rob. Voor meer informatie over het gehele College van B&W zie: https://www.deventer.nl/college Over Rob: Ik ben sinds sinds 27 februari 2019 wethouder en heb, sinds de laatste verkiezingen, vanaf juni 2022 de portefeuille Werk & Inkomen, Wonen & Herstructurering, Vastgoed & Grondposities, Gezondheid & Sport, Buurtvoorzieningen, Asiel

Meer over Rob de Geest