Voorstel om woningzoekenden te betrekken bij bouwprojecten aangenomen

Door Peter Varenbrink op 14 april 2024

Vele mensen zoeken in onze stad en dorpen naar een woning. Inmiddels zijn er al diverse initiatieven in de stad in ontwikkeling, in aanbouw of in de planning. Bij woningbouwprojecten zijn veel partijen die hun visie en belang in deze projecten naar voren mogen en kunnen brengen. Zo heb je de belanghebbende inwoners die om een project heen wonen, Woningbouwcorporaties die woningen verhuren en projectontwikkelaars die projecten ontwikkelen en financieren en vele anderen. Op 20 maart jl. nam de gemeenteraad een voorstel van PvdA en GL aan om ook de woningzoekenden een stem te geven bij woningbouwplannen.

Helaas zijn er ook groepen die niet vertegenwoordigd zijn in de ontwikkeling van nieuwe woningen: de woningzoekenden. Mensen die in de nieuwe projecten komen te wonen, de nieuwe buren. Om deze mensen een stem te geven, heeft de gemeenteraad een motie van PvdA en GroenLinks aangenomen om naar de mogelijkheden te zoeken deze groep een stem te geven. Met als uitgangspunt een evenwichtige weerspiegeling van de groep woningzoekenden. Met aandacht voor alle woningzoekende groepen zoals inwoners, potentiële inwoners, diverse wijken, kopers, huurders, budgetten en leeftijden, van student tot gepensioneerde.

Wij verwachten hiermee een bijdrage te leveren aan breed  gedragen besluitvorming met oog voor alle belanghebbenden, incl woningzoekenden.

Peter Varenbrink

Peter Varenbrink

Over Peter: Mijn naam is Peter Varenbrink. Geboren in 1988, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik werk in de technische sector als werkvoorbereider/kwaliteit coördinator.  Wordt gelukkig van: Ik word gelukkig van het bezoeken van musea zoals het spoorwegmuseum of het openluchtmuseum. Dit is voor mij gezellig op pad gaan met mijn gezin. Wij houden

Meer over Peter Varenbrink