Kandidatenlijst GR2022

De leden van de Partij van de Arbeid Deventer hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 definitief vastgesteld. De leden stemden unaniem in met de benoeming van wethouder Rob de Geest (44) als de lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Daarnaast stemden ze zonder wijzigingen en unaniem in met de rest van de kandidatenlijst. Met algemene instemming en grote waardering werd in dezelfde bijeenkomst ook het nieuwe verkiezingsprogramma vastgesteld.

PvdA-lijsttrekker en -wethouder Rob de Geest: “Met trots en vol energie gaan we met deze kandidatenlijst en ons programma de komende verkiezingen in. Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen. Maar de PvdA staat voor een sterk en sociaal Deventer, vanuit een optimistische blik vooruit voor iedereen. Deze mooie, diverse en ervaren groep van Deventenaren, die vol in verbinding staan met de Deventer samenleving, kan daar een stevige sociale bijdrage aan leveren en Deventer vooruit helpen”.

Op de lijst is huidig vice-fractievoorzitter Caroline Leget (57) op plek 2 geplaatst en huidig fractielid Tanja Eekhuis (53) op plek 3. Zij brengen samen met De Geest de nodige ervaring en sociale kracht mee voor deze lijst. Op de plekken 4, 5 en 6 staan nieuwkomers. Peter Varenbrink (34) uit Diepenveen is een nieuwe hoge binnenkomer op de lijst evenals Dorien Visser (35), een geboren Bathmense, op plek 5. Sam Hoogenberg is een 20-jarige student die op plek 6 van de lijst staat. Baran Aydin (29) brengt als zittend raadslid ervaring mee en staat op plek 7. Op plekken 8 en 9 van de lijst staan de nieuwkomers Lauraine van den Berg (26) en Siebren de Noord (50). De top 10 wordt volgemaakt door Aldert Boonen (40) *. Oud-wethouder Jan Jaap Kolkman neemt als lijstduwer de laatste plek in op deze lijst. Er volgt binnenkort meer informatie over kandidaten in de top 10.

* Nuran Florissen heeft helaas recent om medische redenen aangegeven af te moeten zien van een plek op de kandidatenlijst. Zij stond aanvankelijk op plek 10.
1. Rob de Geest
Lijsttrekker / wethouder
Klik hier voor meer info
2. Caroline Leget
Kandidaat / vice-fractievoorzitter
Klik hier voor meer info

3. Tanja Eekhuis
Kandidaat, raadslid
Klik hier voor meer info

4. Peter Varenbrink
Kandidaat
Klik hier voor meer info

5. Dorien Visser
Kandidaat
Klik hier voor meer info

6. Sam Hoogenberg
Kandidaat
Klik hier voor meer info

7. Baran Aydin
Kandidaat, raadslid
Klik hier voor meer info

8. Lauraine van den Berg
Kandidaat
Klik hier voor meer info

9. Siebren de Noord
10. Aldert Boonen
11. Ben Hoogendam
12. Lesley Jeffrey
13. Jeroen Jonker
14. Chris Breman
15. Elsbeth Nijhuis
16. Max Mondeel
17. Peter Brendel
18. Ans Heetebrij
19. Wim Odé
20. Patricia Wiebinga
21. Peter Hermans
22. Çetin Yıldırım
23. Heleen Boom
24. Tijs de Bree
25. Bep Spa
26. Bert Doornebos
27. Jos Fleskes
28. Jan Jaap Kolkman