Raadslid / vice-fractievoorzitter

Caroline Leget

Portfeuille: WMO / Zorg, Meedoen: aanpak armoede, Schuldhulpverlening, Jeugdzorg en Jeugdbeleid, GAE - Wijkcontactraadslid Rivierenwijk, lid Auditcommissie gemeenteraad.

Over Caroline:
Vanuit het onderwijs, waar ik een aantal jaren als groepsleerkracht verbonden ben geweest aan een basisschool, heb ik de overstap gemaakt naar een managementfunctie in de kinderopvang. Met veel enthousiasme heb ik steeds, en nu nog, in verschillende leidinggevende functies gewerkt binnen de sectoren Welzijn en Kinderopvang.

Wordt gelukkig van:
De verbondenheid tussen mensen. Dat geldt voor mij zowel op het werk als privé. Ik woon in een hele fijne buurt in Deventer waar er oog en zorg is voor elkaar, dat vind ik fijn. Ik weet ook dat deze betrokkenheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is, daarom koester ik het.

Wordt boos van:
Ik vind het belangrijk dat kinderen een optimale kans moeten krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een gezonde en veilige leefomgeving met voldoende uitdaging zijn, naast het hebben van vriendjes en goed onderwijs, belangrijke voorwaarden. Ik vind het onacceptabel als kinderen buiten de boot (dreigen te) vallen.

Politieke drijfveer:
Samen zijn we sterker! Mijn overtuiging is dat iedereen naar eigen kunnen zijn eigen kwaliteit in kan zetten voor een betere samenleving. Belangrijk is dat we elkaars kracht zien en tegenstellingen samen kunnen brengen. Dat is voor mij óók sociaal democratie. Het maakt de politiek herkenbaar en betrouwbaar.

Mooiste plek in Deventer e.o.:
Ik ben trots op de gemeente Deventer. Er zijn zoveel mooie plekken, het is groots en kleinschalig, daar hou ik van. De mooiste plek vind ik de IJssel. Ik ga graag met het pontje over, zomaar, de wind voelen en onze stad vanaf het water beleven.

Morgen veranderen:
Ik zou vanaf morgen de gemeentepolitiek dichter bij de mensen willen brengen. Samen willen we dat het goed gaat met iedereen die woont, werkt en verblijft binnen de gemeente. Door naar elkaar te luiteren en begrijpelijke taal te spreken, behouden we het goede en verbeteren we dat wat nodig is.