PvdA-voorstel voor doneerringen statiegeldflesjes en- blikjes aangenomen

Door Dorien Visser op 18 juli 2023

Plastic flesjes en blikjes horen niet in de prullenbak. En zeker niet op straat en in het water, daarom zit er tegenwoordig statiegeld op. Deze flesjes en blikjes kunnen op deze wijze gerecycled worden.

Om te zorgen dat mensen, die hun flesje of blikje niet willen inleveren voor het statiegeld, deze niet op straat gooien of onnodig in de prullenbak, heeft de PvdA Deventer succesvol een voorstel gedaan richting college van B&W.

Op voorstel van PvdA-raadslid Dorien Visser gaat de gemeente Deventer nu DoneerRingen introduceren in de Deventer binnenstad en in de buurt van middelbare scholen. Deze ijzeren constructie (vaak een ring) wordt aan afvalbakken bevestigd zodat mensen hier hun statiegeldflesje of -blikje in kunnen zetten. Andere inwoners kunnen deze dan vervolgens verzamelen en inleveren bij winkels voor de statiegeldopbrengst. Deze Doneerring is een Duitse uitvinding en hangt al in meer dan 100 steden in Duitsland, ook meerdere Nederlandse steden zijn afgelopen jaar enthousiast geworden.

Een ruime raadsmeerderheid ging akkoord met het PvdA-voorstel, dus deze donneerringen zullen er snel komen. We gaan de komende tijd goed kijken of ze ook het verwachte positieve effect hebben. De PvdA is benieuwd wat de inwoners en bezoekers van de binnenstad ervan vinden!

Dorien Visser

Dorien Visser

Over Dorien: Ik ben geboren en getogen in Bathmen, verhuisde voor mijn studie Bestuurskunde naar Enschede. Daarna woonde ik 10 jaar in Amsterdam en werkte ik voor de gemeente Amsterdam. Begin 2021 verhuisde ik terug, want ik voel me in deze omgeving toch het meest thuis. Sinds enige tijd werk ik ook werk ik voor de

Meer over Dorien Visser