Door Rob de Geest op 17 april 2013

PvdA en VVD dringen opnieuw aan op maatregelen verkeersveiligheid

Afgelopen week eindigde volgens RTL Nieuws het Emmaplein in Deventer bij de slechtst scorende kruispunten in Overijssel. PvdA-raadslid Rob de Geest drong eerder al samen met de VVD aan op maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen, ook waar het om andere onveilige situaties gaat.

In 2011 reserveerden PvdA en VVD geld om het Emmaplein veiliger te maken, nadat duidelijk was dat er nodig iets moest gebeuren aan de reeks ongelukken die daar plaatsvonden. Helaas is er tot op heden weinig concrete voortgang geboekt.
Volgens beide partijen is het nu hoog tijd om de hand aan de ploeg te slaan. De fracties willen van het college weten hoe het staat met de uitvoering van de eerder gevraagde verbeteringen, en wanneer de werkzaamheden op en om het Emmaplein beginnen.

Uit het overzicht van RTL Nieuws blijkt ook dat in Deventer ook op de kruising van Assenstraat, Boterstraat en Brink bovenmatig
veel ongelukken gebeuren. De fracties willen weten of het college de kritiek op de kruising Assenstraat, Boterstraat en Brink herkent, en wat daarmee is gedaan. Nu het er op lijkt dat het Emmaplein niet als enige problemen oplevert, vragen de fracties zich af of er wellicht nog meer verkeersonveilige situaties in de gemeente zijn die om aanpak vragen, en wat het college daar aan wil gaan doen.

Rob de Geest

Rob de Geest

Over Rob: Ik ben sinds januari 2005 gemeenteraadslid in Deventer, de stad waar ik opgroeide en daarvoor ook al enkele jaren actief voor de lokale PvdA. Sinds oktober 2017 ben ik fractievoorzitter. In het dagelijks leven werk ik als senior beleidsmedewerker Onderwijs, Wonen, Cultuur & Media, Infrastructuur & Milieu bij de Tweede Kamerfractie van de

Meer over Rob de Geest