Wijkverbetering Oranjekwartier van start

17 november 2020

De gemeenteraad stemde bij de recente begrotingsbehandeling voor de gemeentelijke begroting 2021 in met de investering van 1,3 miljoen euro in het Oranjekwartier (Keizerslanden). Deze buurt wacht al jaren op een flinke en noodzakelijke opknapbeurt. Veel huizen en de openbare ruimte vragen om flinke verbeteringen en er is ook behoefte aan een impuls van het sociaal programma en de leefbaarheid in de wijk. Voor de zomer maakte wethouder Rob de Geest al bekend dat de gemeente de plannen gereed had. Deze plannen en de bijbehorende budgetten voor verbetering zijn tot stand gekomen samen met de partners Woonbedrijf Ieder1, St. EigenBouw en de ontwikkelcombinatie Phi/Hegeman.

De gemeenteraad sprak recent over de plannen met wethouder De Geest en gaf daarbij ook unaniem aan de plannen en het ontwikkelperspectief voor deze buurt te steunen. Met het nu ook unaniem instemmen met de begroting voor 2021 geeft de raad definitief een akkoord op de gemeentelijk investering van 1,3 mln euro  voor deze buurt. De totale investering in de kwaliteit van deze buurt via de andere partners ligt nog vele malen hoger. Een grote stap richting verbeteringen. In de wijk zijn de samenwerkende partijen ondertussen ook gestart met de eerste werkzaamheden.

PvdA-fractievoorzitter Jantine Sijbring sprak recent de steun van de fractie al uit bij de behandeling in de raadstafel: “Complimenten aan alle partijen die er zo hard aan gewerkt hebben om zo ver te komen, want daar zijn jaren overheen gegaan. Laten we nu alsjeblieft doorpakken voor deze buurt en haar inwoners”.

In de komende jaren worden o.a. veel van de woningen verbeterd door de verhuurders, krijgt de openbare ruimte een impuls en worden er ook nieuwe woningen in de wijk gebouwd op de oude schoollocatie.  https://www.oranjekwartierdeventer.nl/aan-de-slag