Door Redactie op 3 mei 2016

Viering Dag van Arbeid 1 mei in FoodDock

Op zondag 1 mei jl. hield de Partij van de Arbeid Deventer de jaarlijkse viering van de Dag van de Arbeid. Ook dit jaar was het weer een geslaagde en boeiende bijeenkomst, met een opkomst van circa 80 leden en met bijdragen van Tweede Kamerlid Keklik Yucel en Volkskrant columnist René Cuperus. In de ochtend werden bij Humanias rozen uitgedeeld aan bewoners en werden al enkele jubilerende leden in het zonnetje gezet. Stadsdichter Herman Pothusmus Meyer droeg in het kader van de 1-meiviering bij Humanitas enkele gedichten voor.

De viering van 1 mei kent zijn oorsprong in de invoering van de 8-urige werkdag, een recht dat nu gemeengoed is maar waar in het verleden had voor gestreden is. De feestelijke openbare bijeenkomst in het kader van de Dag van de Arbeid werd dit jaar gehouden in het nieuwe FoodDock, in het bruisende en culturele Havenkwartier.

Er werd gestart eind van de middag met een georganiseerde rondwandeling door het Havenkwartier om de ontwikkelingen daar te bekijken. Daarna kon er onder muzikale begeleiding van de New Deventer Collective gezamenlijk gegeten worden. Het inhoudelijk programma met als centraal thema ‘linkse samenwerking’ werd ’s avonds voorgezeten door James van Lidth de Jeude (voormalig burgemeester).

Er waren toespraken van René Cuperus (o.a. columnist Volkskrant) en Keklik Yucel (PvdA Tweede Kamerlid). Ook was er ruimschoots aandacht voor het feit dat de PvdA dit jaar 70 jaar bestaat. Vanaf ca. 21.00 uur nam de muziekdelegatie van Jemilo het over om de avond op een gezellige wijze af te ronden.

Foto’s:

IMGP7915
Bijeenkomst in Humanitas in de ochtend.
IMGP7918
Wethouder Jan Jaap Kolkman spreekt de aanwezige bewoners en leden toe.
IMGP7932
Aan jubilarissen werden gedenkspeldjes uitgereikt.
6
Bijeenkomst in FoodDock met avondvoorzitter James van Lidth de Jeude.
7
1-mei toespraak voor Volkskrantcolumnist René Cuperus.
2
1-mei toespraak voor PvdA-Kamerlid Keklik Yucel.