Uitnodiging: 3e Donderdag van September – ‘Deventer als Efteling aan de IJssel’

Door Redactie op 10 september 2023

Deventer als Efteling aan de IJssel.

Een driegesprek tussen drie mannen met een missie op de 3e Donderdag!


Het vertrouwen van burgers in politiek, bestuur en ambtenarij heeft een dieptepunt bereikt. De landelijke overheid, die de kindertoeslagenaffaires en de aardbevingschade voor Groningers maar niet op weet te lossen. Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, stelt dat Nederland is vastgelopen door een fundamentele systeemcrisis: ‘De complexiteit van het overheidsbeleid is ‘een grote clusterfuck’ en de democratie is tanende.’

Hoe geef je daar antwoord op dicht bij huis? Hoe organiseer je de lokale bureaucratie en de overheid anders, eenvoudiger, met meer vertrouwen in burgers?

Op donderdag 21 september organiseert de PvdA Deventer daarover een discussie met als thema:

Deventer als Efteling aan de IJssel.

Een spannend en inspirerend driegesprek tussen drie mannen met een missie.

Welzijnsdirecteur John Beckers uit Breda legt uit hoe je je de lokale samenleving anders kunt organiseren. ‘Een stad zou moeten functioneren voor haar burgers als een Efteling voor kinderen, waarbij alles vanzelf lijkt te gaan’. Niet met een overheid die vooral controleert en stuurt, maar met altijd eigen regie van haar burgers en met oog voor hun talent.

Hij gaat vanuit deze visie en ervaring in gesprek met Hans Spekman, oud-wethouder uit Utrecht, Kamerlid en voorzitter van de PvdA en tegenwoordig directeur van het Jeugdeducatiefonds dat zich richt op arme kinderen en gezinnen. De andere gesprekspartner is Martin Kniest. Deventer ondernemer, van Matz Carwash en landelijk o.a. bekend van de Human televisieserie ‘de Wasstraat’. Als ondernemer constateerde hij dat mensen die moeilijk hun plek op de arbeidsmarkt vinden, om een radicaal andere benadering vragen.

De bijeenkomst is op donderdag 21 september as. in Verbindingscentrum de Fontein Colmschate, Fonteinkruid 61 en start om 20:00 (inloop vanaf 19:30). De bijeenkomst is gratis en openbaar toegankelijk voor iedereen.