Door Bep Spa op 24 december 2016

Raad unaniem tegen sluiting cellencomplex politie Deventer

Een motie van PvdA en CU, met een duidelijke uitspraak tegen het besluit van de korpsleiding om het cellencomplex in Deventer te sluiten, is afgelopen week unaniem aangenomen door de Deventer gemeenteraad.

Recent werd onverwachts bekend gemaakt dat de regionale korpsleiding besloten heeft om het cellencomplex in Deventer te gaan sluiten in het kader van bezuinigingen. Daarmee zouden arrestanten vanaf het moment van sluiting naar andere omliggende gemeenten zoals Apeldoorn gebracht meten worden door de Deventer politie. Een onbegrijpelijk besluit die de PvdA-fractie zeer ontstemd. Die opvatting over dit besluit werd raadsbreed en ook door het college van B&W gedeeld, getuige de steun voor de motie van Bep Spa (PvdA) en Arie de Niet ( CU).

In het relatief veilige Deventer is een cellencomplex voor arrestanten nog steeds nodig. Er zijn ook hier incidenten die aanleiding geven om arrestanten lokaal onder arrest en in een cel te kunnen plaatsen, zoals bij het uitgaansleven en bij grote evenementen in de stad. Het is daarbij onwenselijk en onverantwoord als er kostbare en noodzakelijke politiecapaciteit als ‘taxidienst’ moet fungeren om arrestanten naar andere gemeenten te brengen.

Ook het college van B&W was onaangenaam verrast door het besluit van korpsleiding en heeft met de unanieme steun en uitspraak van raad ondersteuning in haar verzet tegen dit onverantwoorde besluit.

Download hier de motie >>>