PvdA en Groenlinks Deventer organiseren samen politiek café

Door Fractie op 12 januari 2024

Op zaterdag 20 januari as. organiseren de partijen PvdA en Groenlinks Deventer voor het eerst samen een politiek café in De Hip. Van 14.00 tot 16.00 uur is er in de grote zaal een open debat over het vraagstuk: ‘Is Duurzaamheid onbetaalbaar?!’. Het debat zal worden afgetrapt met livemuziek en een panel bestaande uit wethouder Rob de Geest (o.a. wonen, werk en inkomen), bestuurslid René Korenromp van de Deventer Energie Coöperatie en Esther Klaassen van de Klussenteams Zandweerd. Vervolgens is er in de zaal een open ‘debat op voeten’ waar iedereen bij kan meedoen.

Het doel is om meer mensen laagdrempelig te kunnen betrekken bij de lokale politiek. Naast het genoemde panel zijn raadsleden van alle verschillende partijen uitgenodigd om mee te debatteren. Het debat zal geleid worden door bekend kinderarts Hans van der Deure.

In 2024 zal er om de maand op zaterdag een dergelijk politiek café in De Hip georganiseerd worden, de daaropvolgende staan gepland op 16 maart. De politieke cafés bevatten naast open debat ook livemuziek en gratis koffie en thee. Het politieke café is open toegankelijk voor iedereen.

 

Fractie

Fractie

De PvdA-fractie Deventer heeft sinds maart 2022 vijf zetels in de gemeenteraad. Wilt u een afspraak met de raadsfractie? U kunt contact opnemen via de gegevens via de pagina’s van onze raadsleden of via het algemene mailadres [email protected]

Meer over Fractie