Bathmense wil zich inzetten voor jeugd in gemeenteraad

Door Dorien Visser op 5 maart 2022

Dorien Visser (34) geboren en getogen in Bathmen staat vijfde op de PvdA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart as. Op haar 18e jaar vertrok ze om elders te studeren, vorig jaar kwam ze weer in Deventer wonen. De PvdA heeft op dit moment zes zetels in de Deventer gemeenteraad.

Geboren en getogen in Bathmen, maar je woont nu in Deventer?
Op de Worp, ook een soort dorp! Dat voelt wel als het beste van beide werelden. Hoe langer ik weg was, hoe meer ik Bathmen ging missen, maar ik ben ook het stadsleven gaan waarderen. Bathmen is een uniek dorp en het was een voorrecht om er op te groeien. ‘Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden’ is een Afrikaans spreekwoord, maar dat principe zit zeker in het Bathmense DNA.

En gelijk de gemeentepolitiek in bij je terugkeer…?
Klopt! Ik was al jong politiek actief, ik studeerde Bestuurskunde en ik werk al jaren dichtbij de (Amsterdamse) politiek. Nu ik in de omgeving woon waar ik me echt verbonden mee voel, wil ik een actieve bijdrage leveren. Een sociale bijdrage leveren aan je eigen woonomgeving, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik wil zorgen dat iedereen kan meedoen aan onze samenleving.

Waarvoor wil je inzetten?
Voor de jeugd! In de dorpen én de stadswijken. Elk kind heeft een talent, maar niet alle kansen. Er zijn in Deventer ouders die hun kinderen door geldproblemen niet alle kansen kunnen bieden. Daarnaast hebben kinderen in de dorpen het soms ook lastiger, bijvoorbeeld omdat de sport of het muziekinstrument dat zij willen beoefenen niet beschikbaar is in het dorp. En het is voor veel jongeren nog steeds lastig om zichzelf te zijn. Dan is de diversiteit die ik in Amsterdam heb meegemaakt niet altijd vanzelfsprekend en dat beperkt mensen in ontwikkeling en vrijheid. Terwijl diversiteit de wereld zoveel rijker maakt. Daar wil ik me de komende jaren stevig voor inzetten.

Dorien Visser

Dorien Visser

Over Dorien: Ik ben geboren en getogen in Bathmen, verhuisde voor mijn studie Bestuurskunde naar Enschede. Daarna woonde ik 10 jaar in Amsterdam en werkte ik voor de gemeente Amsterdam. Begin 2021 verhuisde ik terug, want ik voel me in deze omgeving toch het meest thuis. Sinds enige tijd werk ik ook werk ik voor de

Meer over Dorien Visser