1 mei 2017, om 23:00, Davo Stadsbrouwerij, Sluisstraat 6 | Davo Stadsbrouwerij, Sluisstraat 6

PvdA Deventer viert Dag van de Arbeid op 1 mei

Op maandag 1 mei aanstaande organiseert de Partij van de Arbeid Deventer de jaarlijkse viering van de Dag van de Arbeid. Hierbij heeft de PvdA een uiteenlopend programma, met een ochtenddeel bij Woon- en zorgcentrum Humanitas en een avondprogramma in de Davo Stadsbrouwerij (Sluiskwartier), met voorafgaand een stadswandeling in het Bergkwartier en de Raambuurt. Het thema van de viering dit jaar is volkshuisvesting.

Gedurende de avond wordt er stilgestaan bij de stand van zaken van de hedendaagse volkshuisvesting in Deventer en ook bij jongerenhuisvesting. Zo zal er een bijdrage zijn vanuit de voormalig jaren ’70 actiegroep ‘3X Bellen’, over woonruimte in die tijd voor o.a. jongeren. Over de huidige stand van zaken in de volkshuisvesting en onderwerpen die daar nu spelen zullen de woningcorporatiedirecteuren Leo Hendriks (Ieder1) en Liesbeth van Asten (Rentree) en Irene de Negro (De Marken) een bijdrage leveren.

Programma in het kort:

  • 10.00 – 11.00                    Ochtendprogramma bij Humanitas (lezing en muziek)
  • 19.00 – ca 19.30              Rondwandeling Bergkwartier / Raambuurt
  • 20.00 – ca 22.30              Avondprogramma in DAVO Stasbrouwerij, Sluisstraat 6 (inloop vanaf 19.30)

De bijeenkomsten zijn openbaar toegankelijk voor geïnteresseerden. Aanmelding voor de rondwandeling kan via 06-47757510.

De locatie van het avondprogramma is bij DAVO Bieren aan de Sluisstraat 6. De rondwandeling (start 19.00 uur) zal ook starten op deze locatie, dus bij DAVO Bieren aan de Sluisstraat 6. Aansluitend vindt vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) het inhoudelijk programma plaats. Indien u wilt deelnemen aan de rondwandeling, stuur dan een mailberichtje aan vincent.stijns@gmail.com.