Senzoraplan: broodnodige woningbouw, inpassing en participatie blijven cruciale aandachtspunten

Door Peter Varenbrink op 15 juli 2022

De PvdA-fractie heeft ingestemd met het masterplan voor de oude bedrijfslocatie Senzora, in de Raambuurt.  Een ruime raadsmeerderheid stemde afgelopen raadsvergadering in met dit plan voor de bouw van 120 tot 130 woningen 

De PvdA de komende tijd fors inzetten op woningbouw. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen een passende woning kan vinden. Dit plan helpt zo’n 130 mensen aan een nieuwe woning, waarvan de helft betaalbaar is voor de lage en middeninkomens. De PvdA is daar blij mee. Dus zijn wij voor dit masterplan. 

Maar we zijn er nog niet. Buurtbewoners maken zich zorgen over de effecten van deze nieuwbouw op hun woonomgeving. De PvdA-fractie vindt het dan ook van groot belang dat inwoners van de Raambuurt, Knutteldorp en met name het Bastion nauw betrokken worden bij de volgende fase, waarin zaken zoals de hoogbouw gedetailleerder uitgewerkt worden. Samen maken we de stad. Dat vraagt inzet van de projectontwikkelaar, maar ook van omwonenden.  

Straks, bij de besluitvorming over het bestemmingsplan, maken we opnieuw onze afweging. Op basis van een concreter ontwerp kunnen we beter dan nu beoordelen wat de nieuwbouw betekent voor de huidige wijkbewoners. Voor hun privacy, de zon in de achtertuin, het verkeer en de parkeerdruk in deze wijk.

De raad nam bij dit masterplan een, mede door de PvdA ingediende, motie aan over de vereiste en belangrijke communicatie richting en participatie door bewoners bij het vervolg op deze fase. 

De PvdA heeft er vertrouwen in dat er straks een ontwerp ligt waar goed rekening wordt gehouden met deze zorgen. Wij zullen dit plan dan beoordelen op de wijze waarop de nieuwbouw wordt ingepast in de bestaande omgeving, hoe belangen van huidige wijkbewoners in dat ontwerp zijn meegenomen en hoeveel betaalbare woningen het plan uiteindelijk biedt.

Peter Varenbrink

Peter Varenbrink

Over Peter: Mijn naam is Peter Varenbrink. Geboren in 1988, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik werk in de technische sector als werkvoorbereider/kwaliteit coördinator.  Wordt gelukkig van: Ik word gelukkig van het bezoeken van musea zoals het spoorwegmuseum of het openluchtmuseum. Dit is voor mij gezellig op pad gaan met mijn gezin. Wij houden

Meer over Peter Varenbrink