Fractieopvolger

Tanja Eekhuis

Portefeuille: Meedoen: aanpak armoede, Schuldhulpverlening, Groen / Beheer Openbare ruimte - wijkcontactraadslid Keizerslanden - lid ombudsteam PvdA Deventer

Over Tanja:
Ik heb gewerkt als Grafisch Technicus en tegenwoordig werk ik, naast mijn belangrijke taak als moeder, vooral in de wijk Voorstad. Ik werk o.a. als Vrijwillig Coach samen met het Sociaal Team en als bewoner zit ik in het Wijkteam.  Daarnaast organiseer ik met de “Bijdehandjes” (met veel plezier) kinderactiviteiten.

Wordt gelukkig van:
Kinderen, plezier maken, vrienden, muziek luisteren, met z’n allen een film kijken, wandelen. Blij zou ik ook worden als onze Samenleving meer Samen Leven wordt. Een samenleving waar het een feit is dat iedereen van waarde is en zijn of haar eigen steentje bijdraagt.

Wordt boos van:
Leugens, alle vormen van discriminatie, respectloos gedrag … om maar eens wat te noemen.

Politieke drijfveer:
Ik geloof in een samenleving waar we allemaal op een manier een bijdrage kunnen leveren. Waar we keuzes maken op basis van gezond verstand met als doel een gezonde samenleving voor nu én voor de kinderen die na ons komen.  En daar wil ik nu ook in de politiek mijn best voor doen.

Mooiste plek in Deventer e.o.:
We weten het natuurlijk allemaal, Deventer heeft heel wat mooie plekken maar als ik er 1 moet kiezen wordt het de Douwelerkolk en dan met name het oude landgoed. Wij wonen er vlakbij en wandelen er regelmatig. Er is altijd wel iets moois te zien met in mijn persoonlijke top 3 een ijsvogel.

Morgen veranderen:
Ik wens het alle kinderen toe om op school meer praktijklessen te krijgen. Natuurlijk omdat het fijn is even iets minder met je hoofd en meer met je handen te bezig te zijn. Maar vooral omdat ik geloof dat je op die manier echt ervaart dat iedereen wel ergens goed in is, wat samenwerking inhoudt én welke voordelen het heeft.