Kandidaat #13

Taner Demir

Taner Demir

Over Taner Demir

In het dagelijkse leven:
Vanaf mijn 18e woon ik in Deventer, waar ik in 1979 kwam wonen vanuit Turkije. Ik heb vele functies mogen vervullen; o.a.: jongerenopbouwwerker bij het Burgerweeshuis, adviseur voor zorg en welzijn, EZ ambtenaar bij de provincie, directeur/bestuurder bij een stedelijke zorg en welzijnsorganisatie, regiomanager thuiszorg, eigenaar Tandem Advies en ruim 25 jaar parttime docent bij Saxion hogeschool in Deventer. Kortom: arbeid, onderwijs, sociaal domein en economische ontwikkelingen spreken me enorm aan.

Wordt gelukkig van:
Ik kan geweldig genieten van een goed boek of een gedicht. Daarnaast geniet ik om samen met mijn vrouw en volwassen dochters activiteiten te ondernemen, dagje uit, wandelen in het bos, weekendje weg, etc.

Wordt boos van:
Onrecht. Ik wil me niet alleen tegen verzetten maar me ook 100% inzetten om het tegen te gaan.

Politieke drijfveer:
Mijn doel is om de sociale cohesie in de gemeente Deventer versterken. Tussen stad en dorp, tussen werkenden en niet werkenden, tussen jong en oud en kortom tussen alle Deventernaren.

Mooiste plek in Deventer e.o.:
Vanaf de worp de stad aanschouwen, of vanaf de A1 Deventer zien liggen.

Morgen veranderen:
Het vergroten van kansen om jong en oud voldoende mogelijkheid te bieden om zicht te ontplooien. Daarnaast de bereikbaarheid van de gemeente, ambtenaren en de raadsleden verbeteren, zonder in bureaucratische gedoe terecht te komen. Menselijke maat hanteren.