Kandidaat #8

Marry Dijkshoorn

Marry Dijkshoorn

Over Marry Dijkshoorn

Deventer is mijn stad sinds ik hier ruim twintig jaar geleden kwam wonen en aan de slag ging als  programmeur van het Burgerweeshuis, ook toen al het poppodium van het oosten. Mijn band met Deventer werd door de jaren heen steeds sterker. Mijn tweelingdochters zijn hier geboren en getogen, we leerden een heleboel aardige en interessante mensen kennen en werden maatschappelijk actief, maar het Burgerweeshuis heeft altijd een bijzondere plaats in mijn hart behouden. Het is fantastisch dat het zo goed met ze gaat, op mijn steun kunnen ze rekenen.

Nadat ik enkele jaren gemeenteraadslid ben geweest kreeg ik de kans om mijn idealen vorm te geven in de landelijke organisatie van de PvdA. Een kleine tien jaar heb ik me vanuit het partijkantoor in Amsterdam ingezet voor de mensen in de vereniging, ons warme kapitaal.

Ik heb onze wethouder, Jan Jaap Kolkman, in die jaren leren kennen als een sociaal-democraat bij uitstek. Hij deed me denken aan mijn eigen grote voorbeeld, Joop den Uyl, die net als Jan Jaap telkens weer laat zien dat hij er voor iedereen is, en dan vooral voor de Deventenaren die wel wat steun kunnen gebruiken.

Want daarvan zijn er helaas nog veel te veel, en als ik naar de plannen van het kabinet kijk voel ik een gure wind over het land trekken, die juist de zwakkeren in de samenleving onevenredig hard zal treffen. Ik zie het als een dure plicht om vanuit de gemeente de gevolgen zo goed mogelijk op te vangen. Laten we zorgen dat iedereen in Deventer mee kan blijven doen.