Fractielid

Lesley Jeffrey

lid ombudsteam PvdA Deventer, coördinator straatacties / canvassen

In het dagelijks leven:
Ik heb als docent mechanische technieken 30 jaar in het onderwijs gewerkt , en ook in de chemie bij Akzo in Deventer en als draaier/frezer in Den Haag. In 2014 gestopt met werken en ben aan het genieten van het leven en lever waar ik kan een bijdrage  aan projecten in de buurt/wijk Colmschate.

Wordt gelukkig of blij van:
Ik wordt blij van mijn mensen om me heen met  name mijn vrouw en kinderen. Het zich zien ontwikkelen van mijn kinderen en nu de kleinkinderen geeft ontzettend veel energie om je te blijven inzetten voor de samenleving door  vooral met elkaar in gesprek te blijven.

Wordt boos van:
Ik ben nu in een fase in mijn leven is dat je niet van boosheid maar over teleurstelling   moet praten in wat je om je heen ziet gebeuren. Mensen die zich verheven voelen boven anderen en met name vinden dat anderen zich moeten gedragen naar hun normen en waarden.  Laat een ieder in zijn waarde.

Politieke drijfveer:
Joop den Uyl was en is mijn grote inspiratiebron omdat je altijd de discussie moet opzoeken en moet opkomen voor mensen in een achterstand. In Deventer zijn dat Wil van der Vlist en Bernhard Duimel, twee totaal verschillende persoonlijkheden, die een dwarse politiek voerden van uit verschillende  politieke standpunten om  de mensen aan de onderkant te bereiken .

Morgen veranderen:
Ik zou mij in willen zetten om in buurten  buurtparticipatie en co2  aan elkaar te koppelen . Door kleine buurtprojecten samen met Ulebelt, speeltuinverenigingen en scholen (Eco-lyceum, Marke Zuid) een samenwerking te ontwikkelen om dit te bereiken.