Raadslid

Anke Hamstra

Portfeuille: Cultuur / Monumentenzorg, Onderwijs (excl. EHL), Sport, Sportbeleid, Opvang, Internationaal Beleid, Recreatie / Toerisme - Wijkcontactraadslid voor Binnenstad en Borgele - Lid Raadspresidium

Over Anke:
Als docent maatschappijleer geniet ik dagelijks van de omgang met jonge mensen. Het mooiste van mijn vak is als jongeren via een groepsproces succeservaringen opdoen: het zelfvertrouwen groeit, het groepsgevoel is sterk, het leerrendement is hoog en we hebben plezier.

Wordt gelukkig van:
De ontmoeting met andere culturen ervaar ik als een verrijking. Het liefst op de fiets slingerend door een vreemd landschap. Dat wat vanzelfsprekend lijkt, blijkt dat niet te zijn. Dat werkt relativerend, is vaak grappig en interessant.

Wordt boos van:
We hebben ongelofelijk veel leuke, getalenteerde kinderen die een vmbo-advies krijgen. Op prachtige vmbo en mbo-opleidingen zie je jongeren tot ontwikkeling komen. Daar mogen we trots op zijn en als moeder vind ik het mooi om te zien. Ik verzet me tegen de toenemende tweedeling in de samenleving.

Politieke drijfveer:
Na al die lessen over politiek, vind ik het tijd worden om zelf actief te worden in de politiek en me op deze manier in te zetten voor onze prachtige stad Deventer. Met projecten op school zoek ik graag de verbinding met organisaties en inwoners van Deventer, dat streef ik als gemeenteraadslid ook na. We hebben elkaar nodig. Dat is mijn motto.

Mooiste plek in Deventer e.o.:
Met de fiets naar het pontje in Olst, oversteken en via de dijk weer terug naar Deventer, langs de prachtige uiterwaarden, eindigend op de Brink op een terrasje, samen met mijn man. Dat is genieten.

Morgen veranderen:
Iedereen hoort erbij en wil van betekenis zijn. Als kinderen, jongeren én volwassenen dat daadwerkelijk, vol zelfvertrouwen, ervaren, daar wordt de samenleving mooier van. Morgen spreken we niet langer van hoog en laaggeschoolden, maar van theoretisch en vakgericht geschoolden.