Wethouder Rob de Geest stuurt G40-brief aan minister over aanpak energiearmoede

Door Rob de Geest op 8 maart 2022

PvdA-wethouder Rob de Geest heeft deze week namens bestuurders uit de 40 grote en middelgrote gemeenten een brandbrief gestuurd aan minister Schouten van Armoedebeleid. In de brief roept hij namens de de gemeenten op tot meer en snellere maatregelen tegen energiearmoede. Op dit moment blijven de energieprijzen stijgen wat voor veel financiële problemen zorgt bij huishoudens die deze verhogingen niet kunnen opvangen.

Nederlandse gemeenten roepen het kabinet dringend op om snel meer maatregelen te treffen tegen energiearmoede. Nu de energieprijzen blijven stijgen krijgen gemeenten steeds meer en ernstige signalen van inwoners die hun rekening niet kunnen betalen.

Rob de Geest: “Het duurt te lang. Terwijl de energierekening van veel inwoners al wel fors gestegen is of binnenkort gaat stijgen. Veel mensen kunnen die stijging helemaal niet opvangen, met alle ellende van dien. Energiebesparende maatregelen zijn dan belangrijk, maar niet de oplossing voor rekeningen die nu al op deurmatten landen.”.

Lees hier meer via berichtgeving door de NOS: https://nos.nl/artikel/2419875-steden-trekken-bij-minister-aan-de-bel-over-armoede-door-dure-energie

Lees hier de brief namens de G40: https://www.g40stedennetwerk.nl/themagroep/armoede-en-schuldhulpverlening

Rob de Geest

Rob de Geest

Klik hier voor gemeentelijke informatie (incl. portefeuille) over Rob. Voor meer informatie over het gehele College van B&W zie: https://www.deventer.nl/college Over Rob: Ik ben sinds sinds 27 februari 2019 wethouder en heb, sinds de laatste verkiezingen, vanaf juni 2022 de portefeuille Werk & Inkomen, Wonen & Herstructurering, Vastgoed & Grondposities, Gezondheid & Sport, Buurtvoorzieningen, Asiel

Meer over Rob de Geest