Samen voor een gezond Deventer in beweging!

Door Dorien Visser op 24 februari 2022

Dorien Visser en Sam Hoogenberg (beiden kandidaat-raadsleden) brachten afgelopen woensdag een bezoek aan de Deventer Hockey Vereniging (DHV).

Voorzitter Rob Muller had de PvdA uitgenodigd voor een gesprek over de ontwikkeling van de vereniging, het sportpark en in breder perspectief over het sportbeleid in Deventer. Hij sprak positief over de gemaakte stappen van de afgelopen vier jaar, met als mooi slot het nieuwe beleidskader ‘Samen sporten maakt sterk’. Dit beleidskader is recent vastgesteld voor de periode 2021-2030

Sportaccommodatiebeleid
Niet alleen DHV, maar ook 14 andere sportverenigingen hebben hier de afgelopen vier jaar in meegedacht en elkaar inmiddels ook op andere vlakken gevonden in samenwerking. Rob vroeg, namens alle sportverenigingen, te blijven vechten voor een langetermijnbeleid.Met name een meer gecontinueerd beeld wat betreft de financiële ondersteuning is gewenst. Verenigingen investeren zelf in hun accommodaties en nieuwe activiteiten; een nieuw kunstgrasveld leg je niet aan voor 4 jaar, maar voor 15 jaar. Nieuwe activiteiten en samenwerkingen kosten de eerste jaren tijd en geld en leveren pas na een jaar of 4 wat op. Als het dan weer ophoudt, heeft het weinig effect gehad.

De hele jeugd aan het sporten
Dorien en Sam waren positief verrast hoe actief DHV de samenwerking heeft opgezocht met de verenigingen op het sportpark ‘de Achterhoek’ en in de nabije omgeving (UD, Cricket en TV Colmschate) om samen de jeugd in Colmschate en de Vijfhoek meer aan het sporten te krijgen. Clinics op scholen staan gepland voor na de coronatijd, net als lekker sporten op de velden en in de hal van DHV. Hier lijken nog veel kansen te liggen, om zowel de velden van DHV goed te gebruiken als de jeugd op allerlei manieren actief te krijgen. Rob gaf aan dat hij hierin hoopt dat de gemeente over beleidsterreinen en financiële potjes heen gaat kijken: onderwijs, sport, cultuur… ze hebben hetzelfde doel; ontwikkeling van de jeugd, gezonde jongeren, een betrokken wijk, etc.

Samen zorgen we er zo voor dat Deventer in de toekomst blijft bewegen en zich blijft ontwikkelen!

Dorien Visser

Dorien Visser

Over Dorien: Ik ben geboren en getogen in Bathmen, verhuisde voor mijn studie Bestuurskunde naar Enschede. Daarna woonde ik 10 jaar in Amsterdam en werkte ik voor de gemeente Amsterdam. Begin 2021 verhuisde ik terug, want ik voel me in deze omgeving toch het meest thuis. Sinds enige tijd werk ik ook werk ik voor de

Meer over Dorien Visser