PvdA tekent manifest tegen energiearmoede mee met Deventer partijen

Door Baran Aydin op 11 maart 2022

Acht Deventer politieke partijen, waaronder de PvdA, presenteerden op donderdag 10 maart jl. een manifest tegen energiearmoede. De stijgende gasprijs zorgt voor grote problemen bij mensen met een laag inkomen. Juist zij wonen vaak in slecht geïsoleerde huizen. Volgens het manifest moet het verduurzamen van bestaande woningen sneller, slimmer en socialer. De ChristenUnie nam het initiatief maar zocht samenwerking met andere politieke partijen en kreeg brede steun. De PvdA maakt zich lokaal en landelijk ook sterk voor maatregelen om mensen financieel te ondersteunen en tekende dit manifest daarom ook vol instemming.

De energietransitie is een grote opgave voor de komende jaren. Het aanpakken van slecht geïsoleerde huizen is daarvan een belangrijk onderdeel. De zorgen over energiearmoede worden breed gedeeld. Dat geldt ook voor de ambitie om concrete stappen te nemen om bestaande huizen te verduurzamen. De partijen Deventer Belang, D66, Partij van de Arbeid, Gemeentebelang Deventer, CDA, GroenLinks en Deventer Sociaal hebben meegewerkt aan het manifest en onderschrijven het.

Deventer heeft wel regelingen om isolatie van particulier woningbezit te stimuleren. Maar het gaat erg langzaam. En vaak komt het vooral terecht bij mensen die het al aardig goed voor elkaar hebben. Het manifest bevat negen punten om slimmer, sneller en socialer te isoleren. Bijvoorbeeld door in te zetten op de wijken waar je het meest helpt, door extra ondersteuning te geven aan lage inkomens en door coaches in te zetten die het hele proces begeleiden. Het doel is de inwoners te bereiken die nu het hardst worden getroffen door stijgende energieprijzen, maar voor veel regelingen buiten de boot vallen.

Namens de PvdA Deventer waren kandidaat-raadsleden Baran Aydin en Peter Varenbrink aanwezig, samen met CU-initiatiefnemer en – lijsttrekker Arie de Niet

.

Baran Aydin

Baran Aydin

Over Baran: Ik ben afgestudeerd in Toegepaste Psychologie en na mijn studie ben ik aan het werk gegaan bij de gemeente Apeldoorn. Hier heb ik als trainee gewerkt aan groene oplossingen voor bijvoorbeeld de eikenprocessierups. Tegenwoordig werk ik met veel enthousiasme als projectleider IT. Wordt gelukkig van: In mijn vrije tijd maak ik graag muziek,

Meer over Baran Aydin

Waar ben je naar op zoek?