Door Redactie op 15 september 2012

PvdA scoort 34% van de stemmen in Deventer

De Tweede Kamerverkiezing van 12 september heeft de PvdA in Deventer 34,2% van de stemmen opgeleverd. Daarmee is de PvdA wederom met afstand de grootste partij van Deventer. Na een actieve landelijke en lokale campagne heeft meer dan 1/3 van de kiezers de PvdA het vertrouwen gegeven in het stemhokje. Landelijk scoorde de PvdA 38 zetels en 24,7% van de stemmen en werd daarmee de tweede partij achter de VVD.

Naast de 34,2% van de PvdA scoorde de VVD in Deventer als tweede partij met 21,3% van de stemmen. De SP kreeg 10,1% van de stemmen, D66 9,6%, PVV 7,6% CDA 7,0%, GL 3,3% en CU scoorde 2,3%.

Naast de prachtige score van de PvdA werd ook de Deventerse Keklik Yucel rechtstreeks in de Tweede Kamer gekozen. Yucel stond op plek 26 van de kandidatenlijst en heeft dus rechtstreeks recht op een zetel in het parlement. Zij wordt in de komende week geïnstalleerd als Kamerlid.

Het resultaat van de PvdA is een forse verbetering van het resultaat bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen toen de partij ook de grootste werd met 26,9% van de stemmen.

Waar ben je naar op zoek?