PvdA presenteert bestuursakkoord met GB, D66 en CDA

Door Fractie op 7 mei 2014

De fracties van PvdA, Gemeentebelang, D66 en CDA hebben een bestuursakkoord op hoofdlijn afgesloten voor de raadsperiode 2014-2018, getiteld, ‘Deventer: Voor Elkaar’. De fracties hebben in dit akkoord kernafspraken gemaakt voor de komende jaren waarin belangrijke opgaven liggen op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Binnen het akkoord willen de vier samenwerkende partijen de komende jaren veel ruimte bieden voor samenwerking met inwoners, de gemeenteraad en organisaties.

Jan Jaap Kolkman, beoogd wethouder namens de PvdA, is erg tevreden met het bereikte akkoord: “Er ligt, na een periode van gesprekken in goede sfeer, een mooi akkoord waar de PvdA zeer tevreden mee kan zijn. Zorg en werk stonden centraal in ons verkiezingsprogramma en in onze campagne. Dat zijn zaken waarover we goede afspraken hebben kunnen maken om de bereikbaarheid, kwaliteit en organisatie van zorg door de gemeente in de komende jaren op sociale wijze vorm te geven. Ook voor de portefeuille werk en inkomen liggen er belangrijke opgaven maar ook goede uitgangspunten in dit akkoord. Er ligt een akkoord waar we als Partij van de Arbeid mee aan de slag kunnen voor sterk en sociaal Deventer.”

De vier partijen zijn onderling een portefeuilleverdeling overeengekomen waarbij Jan Jaap Kolkman de uitdagende en belangrijke portefeuilles Werk & Inkomen, Zorg / Meedoen (WMO/AWBZ), Wonen en Herstructurering Keizerslanden / Rivierenwijk onder zijn hoede krijgt.

Op donderdag 8 mei as. wordt het akkoord, zoals gebruikelijk, nog toegelicht aan en besproken met de leden van de PvdA Deventer. Klik hier >>>

Links:

 

Fractie

Fractie

De PvdA-fractie Deventer heeft sinds maart 2022 vijf zetels in de gemeenteraad. Wilt u een afspraak met de raadsfractie? U kunt contact opnemen via de gegevens via de pagina’s van onze raadsleden of via het algemene mailadres [email protected]

Meer over Fractie

Waar ben je naar op zoek?