Door Redactie op 8 november 2013

Jan Jaap Kolkman beoogd lijsttrekker PvdA Deventer

De leden hebben zich uitgesproken. Jan Jaap Kolkman heeft de ledenraadpleging voor de aanwijzing van de beoogd lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gewonnen. Hij zal hierdoor de eerste plek op de kandidatenlijst innemen op de PvdA-lijst. In een spannende maar faire verkiezingsstrijd bleek Kolkman de favoriet onder de leden als lijsttrekker. Hij had Jos Pierey en Jurgen Goejer als tegenkandidaten.

In de afgelopen maand hebben de drie kandidaten campagne gevoerd onder de PvdA-leden. Daarnaast vond er een openbaar debat plaats op 27 oktober jl. Tussen 26 oktober en 6
november konden deze digitaal en per post stemmen op de drie kandidaten. Op vrijdag 8 november werd de uitslag in een openbare bijeenkomst op het Vogeleiland bekendgemaakt.

Tijdens de verkiezing hebben 185 van de ruim 400 stemgerechtigde leden een stem uitgebracht, wat neerkomt op een opkomst van ca. 45% onder de leden. Kolkman wist in een eerste telling van de stemmen al een ruime voorsprong te nemen op de overige kandidaten met ongeveer 45% van de stemmen. Hierna viel de laagst scorende kandidaat reglementair af bij de verdere telling. In de tweede en laatste telronde tussen Kolkman en de resterende kandidaat ging ruim 55% van de stemmen naar Kolkman.

Kolkman (1959) is op dit moment bestuurder / wethouder voor de PvdA in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven, met als portefeuille Sociaal en Sport. Kolkman is een geboren
Deventenaar en hier op dit moment ook woonachtig. Hij was van 2007 tot en met 2010 Statenlid in de provincie Overijssel en is op dit moment ook voorzitter van de Raad van Toezicht van woonzorgcentrum Humanitas. Kolkman is tot 2011 mede-eigenaar en directeur geweest van het managementadviesbureau Van Nimwegen.

Eind november bekrachtigen de leden de uitslag van deze verkiezing formeel nog in een ledenvergadering.