De Rode Taart voor Esmea van jongerencentrum Walhalla

Door Marco Harps op 18 november 2018

Vrijwilligers zijn als zuurstof voor veel belangrijke sportieve, culturele en sociale initiatieven en organisaties in Deventer. De PvdA Deventer zette daarom ook deze maand weer hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje met de rode taart van de maand. Deze keer ging de taart naar Esmea van der Haar van jongerencentrum Walhalla. De PvdA Deventer reikte haar een mooie taart uit voor haar inzet als vrijwilliger voor de jongeren die samenkomen in Walhalla.

De PvdA bewondert al die mensen die zich vrijwillig inzetten voor de Deventer samenleving. Zonder vrijwilligers kunnen tal van activiteiten, zoals bij Walhalla niet voortbestaan. Vandaar dat de Rode Taart van de Maand deze keer verdiend naar Esmea gaat. PvdA-raadslid Marco Harps reikte de taart uit in het jongerencentrum van Walhalla in de binnenstad van Deventer.

Esmea is een jonge vrouw die altijd klaar staat voor een ander en voor Walhalla. Ze maakt altijd tijd vrij voor dingen die moeten gebeuren voor dit jongerencentrum. Zonder Esmea zou Walhalla niet zo goed draaien. Iedere maand maakt Esmea het dienstrooster voor de aankomende maand. Daarnaast draait ze bijna iedere week zelf ook een dienst als het niet lukt om iemand anders te vinden. Ze offert zichzelf dan graag op voor Walhalla en de bezoekers. Als een vrijwilliger een probleem heeft kan diegene altijd bij haar terecht om raad te vragen of zijn/haar verhaal kwijt te kunnen. Walhalla is niets zonder Esmea en daarvoor zijn de andere vrijwilligers en de bezoekers van dit jongerencentrum haar heel erg dankbaar.

Als uiting van die waardering voor vrijwilligers zoals Esmea deelt de PvdA elke maand een rode taart uit aan een organisatie of aan een vrijwilliger die zich met hart en ziel inzetten voor anderen.

Marco Harps

Marco Harps

Over Marco: Ik ben een student bestuurskunde, die zich naast de studie veel bezighoudt met sporten, werk en vrijwilligerswerk. Ik ben een geboren en getogen Deventenaar, opgegroeid in een huisje in de wijk Zandweerd en ik woon in de binnenstad. Wordt gelukkig van: Ik word erg gelukkig van verschillende dingen. Ik word erg gelukkig van concerten, optredens

Meer over Marco Harps