‘Alleen afsluiting Welle bij evenementen’

Door Rob de Geest op 9 juli 2012

Het college van B&W heeft aangegeven dat de Welle op zondagen alleen nog wordt afgesloten voor verkeer in combinatie met een evenement op die locatie. Dat heeft het college aangegeven in beantwoording op vragen van PvdA-raadslid Rob de Geest. Hij kaartte de veel gehoorde ontevredenheid aan rondom de zomerafsluitingen op zondagen in juli en augustus, zonder dat er evenementen plaatsvonden. Het college deelt de conclusie dat de huidige manier van afsluiten in de voorbije jaren tot het nodige onbegrip leidde bij veel mensen en zal daarom geen vervolg geven aan deze proef.

B&W heeft toegezegd, op basis van een uitgevoerde evaluatie, een nieuw verkeersbesluit te zullen nemen, waarmee afsluiting met een lege Welle op zondagen tot het verleden zal behoren. Afsluiten op zondagen gedurende het jaar kan nog steeds maar gekoppeld aan een evenement.

PvdA’er Rob de Geest: “wij zijn tevreden met deze conclusie. Hier hebben we vaker op aangedrongen. Afsluiten van de Welle op zondagen kan, maar dan wel met evenementen die voor begrip zorgen rondom zo’n verkeersafsluiting. Een afsluiting met een vrijwel lege Welle draagt niet bij aan dat gewenste draagvlak”

Rob de Geest

Rob de Geest

Klik hier voor gemeentelijke informatie (incl. portefeuille) over Rob. Voor meer informatie over het gehele College van B&W zie: https://www.deventer.nl/college Over Rob: Ik ben sinds sinds 27 februari 2019 wethouder en heb, sinds de laatste verkiezingen, vanaf juni 2022 de portefeuille Werk & Inkomen, Wonen & Herstructurering, Vastgoed & Grondposities, Gezondheid & Sport, Buurtvoorzieningen, Asiel

Meer over Rob de Geest

Waar ben je naar op zoek?